Hunajainen juoma flunssan torjuntaan

Flunssakausi on täällä, mutta onneksi flunssan torjuntaan on helppoja kotikonsteja! Hunaja on mainio tuote flunssan parantamiseen ja torjuntaan, sillä se parantaa vastustuskykyä. Hunaja sopii hyvin kurkkukivun ja yskän parantamiseen, joko sellaisenaan nautittuna tai hunajaisen juoman muodossa.

Resepti hunajaiselle juomalle, jolla torjua flunssaa:

3 dl vettä

1 tl hunajaa

1 rkl sitruunamehua

noin 1 cm pala tuoretta inkivääriä

Keitä vesi ja siivuta inkivääriä teesihtiin tai teepalloon. Lisää keitettyyn veteen teesihti (tai -pallo) inkivääreineen, sitruunamehu ja hunaja. Nauti juoma kuumana. Helppoa ja hyvää! Mikäli et pidä kovin kirpeästä, voit vähentää sitruunamehun määrää mieluisaksi. 

Hunaja sisältää antioksidantteja sekä antibakteerisia yhdisteitä, tehden siitä täydellisen luonnonmukaisen lääkkeen flunssaoireisiin. Hunaja makeuttaa flunssajuoman miellyttävän makuiseksi ja hoitaa mm. yskää tehokkaasti. 

Inkivääri ehkäisee ja hoitaa tulehdusta ja voi auttaa pahoinvointiin. Inkivääri on yleisesti käytetty luontaistuote hyvien ominaisuuksiensa ansiosta.

Sitruunan sisältämä C-vitamiini auttaa osaltaan flunssaoireiden lievittämistä ja tuo juomaan pientä kirpeyttä ja raikkautta.

Flunssaisena on tärkeää huolehtia tarpeellisesta nesteensaannista. Kuumeisena elimistöstä poistuu normaalia enemmän nestettä, mikä voi johtaa nestehukkaan joka puolestaan pahentaa flunssan oireita. On siis tärkeää nauttia tarpeeksi nesteitä, kuumat juomat helpottavat myös kurkkukipua kylmää tehokkaammin.

Mattila Farmin omien mehiläisten tuottamaa hunajaa pääset ostamaan tästä